- Met alles erop en eraan
- Hop, Mout, vat, klep, en wat je verder nog nodig hebt
- Exacte instructies inbegrepen, natuurlijk
- Het resultaat: 5liter zelf-gebrouwen pilsner-stijl
- Perfect voor barbecues, tuinfeesten en soortgelijke evenementen met bier
Heldere flessen doen het goed (en zijn zeker beter dan blikken), ze zijn dan ook perfect voor casual tuinfeestjes in de zomer. En als je zelf brouwt, dan weet je (meestal toch) wat goed is. En dit met de geweldige bierbrouwset Classic Pils, die alle noodzakelijke ingredienten bevat (behalve water, maar dat is wat je krijgt als, ...) en apparatuur zodat je je eigen Pils kunt toveren. En in 7 (zeven!) dagen. In zijn eigen 5 (vijf!) liter vat.
Wat onze bierbrouwset Classic Pils tot een traktatie maakt voor al diegene die van hop en mout houden, zijn absoluut niet verloren en die een nette traditionele elektrolyt waarderen. In die zin: veel succes, en zuipen maar!
- Bierbrouwset Classic Pils
- Maakt ongeveer 5 liter van natuurlijk troebel bier
- Voorbereidingstijd: ca. 10 minuten
- Vereist 7 dagen om te voltooien
- Extra vereist, niet inbegrepen: 1 maatbeker, water (of stil mineraalwater)
- Bewaar het klaargemaakte bier in de koelkast, en dan kan je het erna tappen.
- Als bier niet in 1 keer wordt opgedronken, zorg er dan voor dat de klep na gebruik weer wordt gesloten (breng de rode pen terug naar zijn oorspronkelijke positie).
- TIP: in ongeopende, gekoelde toestand kan uw zelfgebrouwen bier enkele weken worden bewaard.
- Gemengd en gefermenteerd product (bevat alcohol)
- Ingrediënten en alcoholgehalte variëren volgens individueel recept.
- Instructies (duits en engels)
- Afmetingen vat ca. 25cm hoog, diameter ca. 16,5cm; verpakking ca. 20 x 17 x 25 cm.
- Gewicht ca 1,5kg
- OPMERKING: De trommel moet altijd in een verticale positie worden geinstalleerd met het drukventiel naar boven gericht.
- Bedek de afvoeropening van de drukregelaar niet
- Schud of beweeg het biervat niet overmatig
- Bewaar de trommel niet beneden 0 graden of boven de 30 graden – niet blootstellen aan direct zonlicht
Inhoud:
- 1 zak gerstmoutextract
- 1 flesje hoparoma
- 1 pakket droge biergist
- 1 lege trommel van 5 liter als gistingstank
- 1 drukventiel
Instructies:
- Verwijder transparant deksel van de bovenkant van het vat – til het deksel op voor later
- Doe moutextract in – zorg ervoor dat er niet teveel extract in de zak achterblijft.
- 400 ml koud water in de maatbeker en vul het van aan
- Meet 1 liter kokend water af en giet het ook in het vat – Opmerking: het vat wordt heet (neem een pannenlap/theedoek/ ...)
- Kook nog water en steriliseer de drukklep
- Plaats het transparante deksel opnieuw op de opening van het vat – schud gedurende ongeveer 30 seconden om het bierwort los te maken (druk tijdens het schudden tegen het transparante deksel zodat het niet opengaat).
- Bierwort wordt voldoende opgelost zodra de bodem van het vat is opgewarmd.
- Het transparant deksel kan nu worden weggegooid
- Vul het vat aan met koud water – gebruik de maatbeker en voeg in het vat 2,8l koud water bij; als er tijdens deze stap veel schuim is, stop dan het proces gedurende 5-10 minuten voordat u het resterende water toevoegt.
- Voeg de gist en de hopsmaak toe aan het vat
- Dicht de mond van het vat af met het meegeleverde drukventiel – zorgt er natuurlijk voor dat de resulterende koolstofdioxide in het bier wordt gebonden
- Het aandrukken van de drukklep kan een beetje moeilijk zijn – wees voorzichtig, het binnenste deel van de klep mag niet in de trommel worden gedrukt.
- Bewaar het vat gedurende minimaal 5 dagen op kamertemperatuur
- Gist transformeert de suiker in de mout in alcohol en koolzuur in de 5 dagen
- OPMERKING: Tijdens de fermentatie kan er schuim uit de klep lekken – plaats het vat op voldoende afstand van meubels en muren
- De gisting is na 5 dagen voltooid – zet het biervat rechtop in de koelkast gedurende minimaal 2 dagen.
- Gist zinkt op de grond in deze 2 dagen – bier wordt helderder maar behoudt een natuurlijke bewolking (in tegenstelling tot industrieel geproduceerde bieren)
- Na de 2 dagen is je bier klaar om te drinken
- Trek de rode pen van het drukventiel voorzichtig omhoog – wacht totdat er geen druk ontsnapt (dient om de druk in de trommel te verminderen)
- Tappen: draai de pen van het drukventiel omhoog en opzij – sluit het ventiel opnieuw voor langere pauze.
Bierbrouwset Classic Pils
- Met alles erop en eraan
- Hop, Mout, vat, klep, en wat je verder nog nodig hebt
- Exacte instructies inbegrepen, natuurlijk
- Het resultaat: 5liter zelf-gebrouwen pilsner-stijl
- Perfect voor barbecues, tuinfeesten en soortgelijke evenementen met bier
Heldere flessen doen het goed (en zijn zeker beter dan blikken), ze zijn dan ook perfect voor casual tuinfeestjes in de zomer. En als je zelf brouwt, dan weet je (meestal toch) wat goed is. En dit met de geweldige bierbrouwset Classic Pils, die alle noodzakelijke ingredienten bevat (behalve water, maar dat is wat je krijgt als, ...) en apparatuur zodat je je eigen Pils kunt toveren. En in 7 (zeven!) dagen. In zijn eigen 5 (vijf!) liter vat.
Wat onze bierbrouwset Classic Pils tot een traktatie maakt voor al diegene die van hop en mout houden, zijn absoluut niet verloren en die een nette traditionele elektrolyt waarderen. In die zin: veel succes, en zuipen maar!
- Bierbrouwset Classic Pils
- Maakt ongeveer 5 liter van natuurlijk troebel bier
- Voorbereidingstijd: ca. 10 minuten
- Vereist 7 dagen om te voltooien
- Extra vereist, niet inbegrepen: 1 maatbeker, water (of stil mineraalwater)
- Bewaar het klaargemaakte bier in de koelkast, en dan kan je het erna tappen.
- Als bier niet in 1 keer wordt opgedronken, zorg er dan voor dat de klep na gebruik weer wordt gesloten (breng de rode pen terug naar zijn oorspronkelijke positie).
- TIP: in ongeopende, gekoelde toestand kan uw zelfgebrouwen bier enkele weken worden bewaard.
- Gemengd en gefermenteerd product (bevat alcohol)
- Ingrediënten en alcoholgehalte variëren volgens individueel recept.
- Instructies (duits en engels)
- Afmetingen vat ca. 25cm hoog, diameter ca. 16,5cm; verpakking ca. 20 x 17 x 25 cm.
- Gewicht ca 1,5kg
- OPMERKING: De trommel moet altijd in een verticale positie worden geinstalleerd met het drukventiel naar boven gericht.
- Bedek de afvoeropening van de drukregelaar niet
- Schud of beweeg het biervat niet overmatig
- Bewaar de trommel niet beneden 0 graden of boven de 30 graden – niet blootstellen aan direct zonlicht
Inhoud:
- 1 zak gerstmoutextract
- 1 flesje hoparoma
- 1 pakket droge biergist
- 1 lege trommel van 5 liter als gistingstank
- 1 drukventiel
Instructies:
- Verwijder transparant deksel van de bovenkant van het vat – til het deksel op voor later
- Doe moutextract in – zorg ervoor dat er niet teveel extract in de zak achterblijft.
- 400 ml koud water in de maatbeker en vul het van aan
- Meet 1 liter kokend water af en giet het ook in het vat – Opmerking: het vat wordt heet (neem een pannenlap/theedoek/ ...)
- Kook nog water en steriliseer de drukklep
- Plaats het transparante deksel opnieuw op de opening van het vat – schud gedurende ongeveer 30 seconden om het bierwort los te maken (druk tijdens het schudden tegen het transparante deksel zodat het niet opengaat).
- Bierwort wordt voldoende opgelost zodra de bodem van het vat is opgewarmd.
- Het transparant deksel kan nu worden weggegooid
- Vul het vat aan met koud water – gebruik de maatbeker en voeg in het vat 2,8l koud water bij; als er tijdens deze stap veel schuim is, stop dan het proces gedurende 5-10 minuten voordat u het resterende water toevoegt.
- Voeg de gist en de hopsmaak toe aan het vat
- Dicht de mond van het vat af met het meegeleverde drukventiel – zorgt er natuurlijk voor dat de resulterende koolstofdioxide in het bier wordt gebonden
- Het aandrukken van de drukklep kan een beetje moeilijk zijn – wees voorzichtig, het binnenste deel van de klep mag niet in de trommel worden gedrukt.
- Bewaar het vat gedurende minimaal 5 dagen op kamertemperatuur
- Gist transformeert de suiker in de mout in alcohol en koolzuur in de 5 dagen
- OPMERKING: Tijdens de fermentatie kan er schuim uit de klep lekken – plaats het vat op voldoende afstand van meubels en muren
- De gisting is na 5 dagen voltooid – zet het biervat rechtop in de koelkast gedurende minimaal 2 dagen.
- Gist zinkt op de grond in deze 2 dagen – bier wordt helderder maar behoudt een natuurlijke bewolking (in tegenstelling tot industrieel geproduceerde bieren)
- Na de 2 dagen is je bier klaar om te drinken
- Trek de rode pen van het drukventiel voorzichtig omhoog – wacht totdat er geen druk ontsnapt (dient om de druk in de trommel te verminderen)
- Tappen: draai de pen van het drukventiel omhoog en opzij – sluit het ventiel opnieuw voor langere pauze.