Ben je al helemaal in Kerstsfeer? Top! Vandaag posten we namelijk onze laatste tip voor de Be the Champion of Christmas campagne. Nadine van Die Glücklichmacherei heeft de eer de campagne af te sluiten, en hoe! Ze legt je in geuren en kleuren uit hoe je zelf lebkuchen – ook wel gingerbread- likeur kan maken. Perfect bij je Kerstdinner, als cadeautje, of om op te warmen met Oudjaar!
Lebkuchen of Gingerbread likeur
Ingrediënten
500 ml crème fraîche
250 ml brandy
200 gr Nutella
3 koffielepels gemalen gember
1 koffielepel kaneel
Bereiding
Giet de helft van de room in een pannetje en los de Nutella erin op. Doe vervolgens alle ingrediënten in een blender en mix het geheel goed. Giet het mengsel in steriele flessen met behulp van een vergiet, en laat de likeur afkoelen.
Is lebkuchen (of gingerbread) niet helemaal je ding? Geen probleem! Je kan de smaak eenvoudig veranderen door andere kruiden te gebruiken.
Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!
Door Nadine van Die Glücklichmacherei
Voor alle fijnproevers hebben we hier alvast een aantal leuke producten verzameld. Proost!
Psssst, wil je meer Kersttips zien? Volg ons dan op Bloglovin’!
Follow