Simpel, snel en niet al te ingewikkeld. Zelfgemaakte Kerstcadeautjes moeten niet altijd zo moeilijk zijn! Albane uit Frankrijk geeft haar keukengeheimen prijs, en legt uit hoe je 5 verschillende soorten gourmet zout kan maken.
Kerstcadeau voor gourmet fans: Gearomatiseerd zout
Wat heb je nodig:
- Kleine glaasjes (je kan bijvoorbeeld ook de glazen potjes van confituur gebruiken)
- 1 rekje
- Etiketten
- Schaar
- Kommetje
- Koffielepel
- Trechter
Deze 5 combinaties zijn mijn absolute favorieten. Je kan natuurlijk ook graag zelf wat experimenteren! Onthoudt steeds wel de verhouding 1 koffielepel kruiden met 3 koffielepels zout.
Chili-zout
- 1 koffielepel chili (ik gebruik Piment d’Espelette)
- 1 koffielepel milde paprikapoeder
- 6 koffielepels zout
Provençaals zout
- 1/2 koffielepel gedroogde en gemalen knoflook
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- 1/2 koffielepel gedroogde en gemalen tomaten
- 6 koffielepels zout
India-zout
- 1 koffielepel curry
- 1/2 koffielepel gemalen gember
- 1/2 koffielepel kurkuma
- 6 koffielepels zout
Peper-zout
- 2 koffielepels gemalen peper
- 6 koffielepels zout
Mexico-zout
- 1/2 koffielepel komijn
- 1/2 koffielepel koriander
- 1/2 koffielepel peper
- 1/2 koffielepel paprika
- 6 koffielepels zout
De zoutmix in het kommetje goed mengen, en vervolgens met de trechter in het glaasje doen. Het etikket op het glaasje kleven, en klaar!
Door Albale van Eat me baby
Vergeet onze Kerstpagina niet te bezoeken! Je vindt er de origineelste en leukste Kerstcadeautjes voor al je geliefden.
Psssst, wil je meer Kersttips zien? Volg ons dan op Bloglovin’!
Follow