Een heerlijk klein kerstcadeau uit de keuken
Met Kerstmis willen we niet alleen een kerstcadeau geven aan onze beste vrienden en familie, maar misschien ook aan onze aardige buur, je oude vriend of je collega. Daarom dachten we na over een klein, maar persoonlijk kerstcadeau die je nog eens zelf maken kan ook. En kijk eens aan: onze Energy Balls in twee heerlijke variaties, verpakt in onze coole kerstmok inclusief grappige printbare peperkoekmannen. Je kunt zelfs een eigen gezicht er aan toevoegen, om er helemaal een top cadeau van te maken uiteraard!
Maak van iets klein een mega cadeau
Omdat we je natuurlijk iets speciaals willen aanbieden, hebben we na een lange zoektocht en knutselen twee heerlijke recepten voor Energy Balls gevonden die je snel en super gemakkelijk kunt klaar maken. Het eerste recept is met havermout en gedroogde appels – en een klein slokje witte wijn (voor degene die wil). Het tweede recept is met heerlijke amandelen en dadels. Natuurlijk mogen in beide recepten speculaaskruiden en cacao niet ontbreken.
Recept voor je kerstcadeau
Benodigdheden (Energy balls met dadels):
- 100 g ontpitte dadels
- 110 g amandelen
- 1 tl speculaaskruiden
- Cacaopoeder
- Printable
- Kerstmok
- Blender
Zo maak je het:
- Hak eerst de amandelen in de blender tot ze heel fijn zijn.
- Ontpit de dadels en voeg deze toe aan de fijn gehakte amandelen en meng.
- Voeg 1 theelepel speculaaskruiden toe aan het mengsel, en meng opnieuw.
- Zodra een massa is gevormd die goed aan elkaar kleeft, kun je beginnen met bolletjes te vormen.
- Rol ten slotte de balletjes in cacao en giet het in de mok.
- Druk de printable af, snijd het hoofd van de peperkoekman uit en plak je gezicht erop.
- Plaats de mok aan het einde en bevestig de hangers zoals gewenst.
Benodigdheden (Energy balls met gedroogde appels):
- 100 g gedroogde appel
- 100 g Cashewnoten
- 1 El havermout vlokken
- 1 Tl kaneel
- 1 Tl speculaaskruiden
- Cacaopoeder
- Je kan witte wijn toevoegen
- Printable
- Kerstmok
- Blender
Zo maak je het:
- Hak eerst de mix van havermout en noten in de blender tot het helemaal fijn is
- Voeg de gedroogde appels toe aan de havermout en meng.
- Voeg 1 tl speculaaskruid toe aan het mengsel en meng opnieuw
- Om je massa wat vocht te geven, kun je een slokje witte wijn toevoegen en opnieuw mengen.
- Zodra een massa is gevormd die goed aan elkaar kleeft, kun je beginnen met bolletjes te vormen.
- Rol ten slotte de balletjes in cacao en giet het in de mok.
- Druk de printable af, snijd het hoofd van de peperkoekman uit en plak je gezicht erop.
- Plaats de beker aan het einde en bevestig de hangers zoals gewenst.