Vandaag geeft Malak van de blog “Pop and Soda” haar keukengeheimen prijs. Lees hier stap voor stap hoe je Red Velvet koekjes maakt, en download leuke labels zodat je de koekjes ook als Kerstcadeautjeย kan schenken!
Red Velvet koekjes
Bereiding: 25 minuten ย – ย Bakken: 15 minuten ย – ย Recept voor ongeveer 30 koekjes
Ingrediรซnten :
- 350 gr bloem
- 35 gr cacao
- 2 koffielepels bakpoeder
- halve koffielepel natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 150 gr zachte boter
- 250 gr suiker
- 3 eieren
- 1 eetlepel (karne)melk
- halve koffielepel vanille extract
- 2 eetlepels citroensap
- rode kleurstof in poedervorm (ongeveer 2 koffielepels)
- 150 gr poedersuiker
Bereiding :ย
Zeef de bloem in een kom en meng hierbij het cacaopoeder, vanille extract, bakpoeder, zout en natriumbicarbonaat.
Klop de boter en suiker samen tot een gladde massa. Voeg de eieren 1 per 1 toe, samen met de melk, het citroensap en de kleurstof. Zet vervolgens je mixer op een lage stand en voeg ook de droge ingrediรซnten toe. Dek het geheel af en laat het deeg ongeveer 2 uurtjes rusten in de koelkast.
Laat de oven voorverwarmen op 165ยฐC.
Vul een kom met poedersuiker.
Haal het deeg uit de koelkast en rol kleine balletjes, ter grootte van hazelnoten. Dompel de balletjes volledig in de poedersuiker, en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de balletjes, ze zullen ongeveer verdrievoudigen! Plet ze een beetje, en bestrooi ze nogmaals met poedersuiker. Bak de koekjes een 14-15 minuten, haal ze uit de oven, en laat ze afkoelen.
Door Malak van Pop and Soda
Vergeet onze Kerstpagina niet te bezoeken voor al je Kerstcadeautjes! Hier vind je alvast een aantal Kerstcadeautjes voor fijnproevers en keukenprinsessen:
Psssst, wil je meer Kersttips zien? Volg ons dan op Bloglovin’!
Follow