As seen in Radmag – dat wilden we altijd al wel eens schrijven. Als er 1 ding essentieel is voor Kerstmis, zijn het wel de Kerstkoekjes. Dat, en Kerstcadeaus natuurlijk. Zoek je nogmaals een nieuw leuk recept? Dan zijn deze rendier Kerstkoekjes van Anne (Le Chien à Taches) perfect voor jou!
Ingrediënten Kerstkoekjes
- 125 g bloem
- Het eigeel van 1 ei
- 50 g suiker
- 70 g boter
- 1 koffielepel kaneel
- 4 of 5 blokjes chocolade
- 10 rode smarties
Bereiding Kerstkoekjes
- Meng het eigeel met de verzachte boter, en voeg vervolgens ook de bloem, suiker en kaneel toe.
- Kneed het deeg en laat het gedurende een uur afgedekt rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven op 180°C, rol het deeg uit, en snij de ronde koekjes uit.
- Schik de Kerstkoekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Bak de koekjes 10 à 15 minuten op 180°C tot ze goudbruin zijn, en laat ze vervolgens afkoelen.
- Smelt de chococlade au bain-marie, en gebruik bijvoorbeeld een satéstokje om het gewei en de ogen van het rendier te tekenen met de chocolade. Warm een rode smartie op langs 1 kant, zodat de chocolade als “lijm” kan fungeren.
Nog steeds dat ene perfecte Kerstcadeau niet gevonden? Snuister eens een keertje bij onze cadeau ideetjes!
Psssst, je kan ons nu ook volgen op Bloglovin’! Follow