Valentijnsdag heart cookies
Nog maar 10 dagen tot Valentijnsdsag! Daarom heeft Frauke van The Life Factory een heerlijk recept voor ons gemaakt. Koekjes bakken is ook altijd een leuke bezigheid. Of je nu happy single & ready to mingle, op-en-top romanticus die geen gelegenheid voor een verrassing overslaat of juist als koppel niet zo into Valentijn bent: deze koekjes scoren altijd en bij iedereen. Want liefde gaat door de maag, maar deze hartvormige & knapperige cookies nog veel meer! Je tovert deze zeemzoete, met jam gevulde krokantjes bovenaldien in geen tijd op tafel. Dus letโs get started.
Wat je nodig hebt voor 30 koekjes:
– 350 g bloem
– 250 g boter op kamertemperatuur
– 100 g suiker
– 1 zakje vanille suiker
– 2 eidooiers
– Een paar eetlepels confituur, wij gebruikten viervruchten jam
– Bloem & poedersuiker om te bestrooien
– Steekvormpjes (bijvoorbeeld hartjes)
– Deegroller
Instructies
Meng eerst de bloem met de suiker en vanillesuiker. Voeg er vervolgens de boter, in klontjes versneden, aan toe samen met de twee eidooiers. Kneed met je handen net zo lang tot je een volledig egaal, stevig deeg bekomt.
Maak van het deeg een bal, leg die in je mengkom en dek af met plasticfolie. Laat zoโn uur in de koelkast staan.
Haal je deeg daarna weer uit de koelkast en laat even acclimatiseren. Bestrooi je werkblad met bloem. Leg de bal erop en rol โm, met behulp van een deegroller, uit tot een egaal deeg van zoโn 5mm dik.
Verwarm de oven voor op 175 ยฐC (hetelucht).
Steek de vormpjes uit. Per koekje heb je twee delen nodig: een gesloten vormpje (zoals hier een hartje) voor de onderkant en een vormpje met uitsnede (hier het kleine hartje) om er bovenop te leggen. Schik de koekjes los op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats in het midden van de voorverwarmde oven voor 10 tot 15 minuten. Kijk goed toe: eens de koekjes lichtbruin kleuren, zijn ze ready to eat! Of nu ja, beter even wachten of je verbrandt je tong ;-).
Besmeer de koekjes die als onderkant zullen dienen met een halve theelepel jam. Smeer deze vooral in het midden van je koekje, want door er de bovenkant op te drukken, spreidt de confituur zich vanzelf naar de buitenkanten. Bestrooi de bovenkantjes eerst met wat poedersuiker en plaats ze daarna op de met jam ingesmeerde koekjes. Druk even aan.
Serveer met een lekker warme chocolademelk in รฉรฉn van onze romantische mokken, andere roze of rode snacks (clichรฉ alert) en vooral: een hele dosis liefde (dubbel clichรฉ!). Made with love! Aan wie zou jij deze hartjeskoekjes schenken? Gezellig een middagje samen heerlijke koekjes bakken.
Mocht je ook nog op zoek zijn naar wat originele Valentijnscadeaus: