Ingrediรซnten
- 400 gram amandelmeel
- 200 gram bloemsuiker
- 2 eiwitten
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 gemberpoeder
- snuifje kruidnagelpoeder
- snuifje zout
Glazuur:
- 3 eetlepels verpulverde schuimgebakjes of meringue (zelfgemaakt of gekocht)
- 4 kopjes bloemsuiker
- 6 eetlepels warm water (je kan spelen met de hoeveelheid water, afhankelijk van hoe vast je het glazuur wilt)
Bereiding
Meng de amandelen, suiker, kruiden en zout in een kom.
Voeg al roerend beetje bij beetje het eiwit toe tot je een homogeen mengsel hebt. Dek het af met plastic folie en laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven tot 170 graden.
Rol het deeg uit op een werkblad, gebruik je koekjesvormen om het deeg uit te snijden, en leg ze op een met bakpapier beklede baplaat. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten, en laat ze vervolgens afkoelen.
Bereidt het glazuur door het poeder van schuimgebakjes te mengen met de suiker en het warme water, tot je een relatief vast geheel krijgt.
Doe het glazuur op de koekjes, versier ze verder naar eigen smaak (bv. met suikerbolletjes), en laat het glazuur stollen. Als je de koekjes wil versieren met gekleurd glazuur, meng je simpelweg kleurstof onder de suiker en het water. Zo kan je “schrijven” op de koekjes met verschillende kleurtjes.
Door Sarah van Fragola e Limone
Pssst, nog op zoek naar leuke cadeautjes voor keukenprinsessen (of prinsen)? Klik hier!