Kerstmis komt met rasse schreden dichterbij. Tijd dus om al eens na te denken over lekkere receptjes voor de feestdagen! Wat dacht je van mini chocolade bundt cakes, als dessert voor je Kerstdiner in plaats van die jaarlijks terugkerende Kerststronk? Nu hoor ik je al vragen wat bundt cake is. Wel, bundt cake is simpelweg een cake die gebakken is in een bundt vorm. Een min of meer donutvormige cake dus, alleen steken we ze ditmaal in een speciaal Kerstkleedje. Voor dit recept gebruikte ik de handige Matroschka maatbekertjes van radbag. Origineel, praktisch, en ze zien er ook nog eens leuk uit als decoratie in je keuken. Misschien een leuk Kerstcadeau ideetje voor de koks in de familie of vriendenkring?
Ingrediënten voor 12 cakes:
1 1/2 kopjes bloem
1 kopje suiker
1/3 kopje cacao
1/4 kopje melk
2/3 kopje plantaardige olie
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
Ingrediënten voor glazuur:
1 kopje poedersuiker
1 eiwit
Decoratie:
groene suikerpasta
rode suikerpasta
Bereiding:
Verhit de oven tot 180°C en vet de binnenkant van de silicononen bakvormen in.
Meng de boter samen met de suiker in een grote kom, en voeg daarbij de eieren 1 voor 1 toe, alsook de melk. Zeef de cacao, bloem en bakpoeder in een tweede kom, en voeg deze al roerend lepel per lepel bij het mengsel van boter, suiker, eieren en melk. Kneeg vervolgens het deeg tot alles goed gemengd is. Doe het deeg in een spuitzak, en vul de vormen voor ongeveer 2/3.
Bak de cakes voor ongeveer 35 minuten. Je kan controleren of ze goed zijn via een tandenstoker; als je in de cakes prikt, zouden er geen cake resten op de prikker mogen hangen. Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen op een rekje vooraleer je ze omdraait.
Bereidt het glazuur door de poedersuiker te zeven en mengen bij het eiwit. Bedek het geheel met een folie voor ongeveer 10 minuutjes. Wanneer de cakes afgekoeld zijn, kan je een paar lepels glazuur over de cakes laten druipen.
Voor de decoratie rol je simpelweg de groene suikerpasta uit, en snij je bladjes uit de pasta. Voor de besjes rol je de rode pasta in balletjes. Nu plak je de decoratie gewoon op de cakes met behulp van een klein beetje water.
De mini chocolade bundt cakes zijn klaar om je gasten te imponeren!
Door Barbari van Homesweethomeblog