De Aperol Spritz is al lang meer dan alleen een verfrissend zomer drankje – het is een cult drankje! Maar waarom niet iets nieuws proberen en genieten van het populaire aperitief in de vorm van een heerlijke taart? De Aperol Spritz taart combineert de fruitige smaak van Aperol met de sprankelende frisheid van Prosecco, allemaal in de vorm van een ongelooflijk heerlijke cheese cake! Perfect voor tuinfeesten, verjaardagen, bruiloften of gewoon als zoetigheid op een gezellige tea party. 😍🍹🎂
No Bake Taart, een Aperol Spritz recept. Dit is wat je nodig hebt…
Deze Aperol Spritz taart is de perfecte begeleiding voor de zomer – het wordt gegarandeerd het hoogtepunt van alle taarten en cakes die je ooit hebt gemaakt! 😍
Ingrediënten voor de Aperol Spritz Taart:
Voor de basis:
– 125 g koekjes
– 60 g boter, gesmolten
Voor de vulling:
– 500g roomkaas, dubbele room
– 250g mascarpone
– 100g poedersuiker
– 150 g room
– 1 el Aperol jam
– Zest van 1 sinaasappel
Voor de Aperol gelei:
– 3 zakjes gelatine (poeder)
– 250 ml prosecco
– 2 el poedersuiker
– 75 ml Aperol
– 120ml sinaasappelsap
En zo maak je het…
Bereid de bodem voor:
– Bekleed een bakvorm met bakpapier, springvorm met een diameter van 20 cm.
– Maal de koekjes fijn in een blender om “zand” te maken, smelt de boter en meng dan samen in een kom met de koekjes tot er klontjes ontstaan.
– Druk het mengsel in de vorm tot er een bodem ontstaat. Zet 30 minuten in de koelkast.
Voor de vulling:
– Meng de roomkaas, mascarpone en poedersuiker tot een gladde massa.
– Voeg dan de sinaasappelschil, Aperol jam en room toe en mix tot er een stevige crème ontstaat.
– Verdeel de room gelijkmatig over de bodem en strijk glad.
– Zet vervolgens weer in de koelkast terwijl de gelei wordt bereid.
Voor de gelei:
– Giet voor de gelei 50 ml Prosecco in een pan en laat het met de suiker 3-4 minuten op een middelhoog vuur sudderen. Kook tot de vloeistof iets is ingedikt.
– Haal de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor.
– Voeg de Aperol en het sinaasappelsap toe, breng alles weer aan de kook in de pan, giet in een maatbeker en zet 45 minuten in de koelkast tot de gelei is ingedikt maar nog niet helemaal stevig is.
– Roer dan goed door zodat er geen klontjes ontstaan en roer de overgebleven Prosecco erdoor.
– Verdeel de gelei over de taart en zet minstens 4 uur in de koelkast. Klaar!
Je kunt de Aperol Spritz taart versieren om hem echt te laten opvallen. Wij kozen voor sinaasappelschijfjes en een bloemetje. Maar het is aan jou, wees creatief! 🎂🍹
Liever een video bekijken voor dit Aperol Spritz recept?
Aperol cadeaus voor Aperol Spritz liefhebbers
Op zoek naar een leuk cadeau voor een speciale Aperol Spritz liefhebber in jouw leven? Bekijk dan deze super leuke en originele aperol cadeaus.
Vond je dit aperol spritz recept leuk? Deel het vooral met jouw vrienden op Pinterest.