Barbecue maar dan anders โ hier met dat recept!
Ben je het ook beu om telkens opnieuw dezelfde dingen op de barbecue te leggen? Tijd om eens iets nieuw te proberen? Doe eens origineel met het recept van Nadin en haar Glรผcklichmacherei. Vandaag schaft de pot namelijk heerlijke Hot Dogs in zelfgemaakte pretzel broodjes, met daarbij Whisky mosterd en popcorn. Juist ja; popcorn! Want wat is er nou beter als een kleine popcornexplosie bij elke hapโฆ
Hot Dog broodjes om zelf te maken
Bij de perfecte Hot Dog hoort natuurlijk ook het perfecte broodje. Dus gedaan met saaie broodjes van de supermarkt, en hier met die zelfgemaakte pretzel broodjes voor je Hot Dog!
Voor 5 Hot Dog broodjes heb je nodig:
- 500g bloem
- 1 pakje droge gist
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel Whisky peper (fijngemalen)
- 30g boter
- 250-280ml lauw water
- โBrezellaugeโ van de apotheker (soort van bakpoeder)
- Pretzelzout
Bloem, droge gist, zout, peper en boter in een kom doen. Water toevoegen en alles kneden tot een glad deeg. Deeg afgedekt in een kom laten rusten voor ca. 1 uur. Bereid tegelijk een bakplaat voor met 2 lagen bakpapier.
Verdeel het deeg in 5 gelijke delen en maak er balletjes van. Dek kort af met een vaatdoek, en breng in de juiste broodjesvorm – dit door de balletjes in ovalen uit te rollen. Maakt de eindjes wat spitser, en leg ze op de bakplaat. Laat nogmaals ca. 30 minuten afgedekt rusten.
Warm de oven op, op 180ยฐC.
De broodjes 2x met โBrezellaugeโ bestrijken โ let erop dat je hiervoor mogelijks handschoenen moet dragen. Snij vervolgens de broodjes 2x in met een scherp mes, en bestrooi met Pretzelzout. Bak voor ca. 20-22 minuten. Besprinkel met een beetje water meteen na het bakken voor de typische glans.
De Toppings voor je Hot Dogs
En nu voor het leuke deel van het recept โ de worstjes! En natuurlijk al het lekkers dat je op je Hot Dog wil doen. Idealiter kan je de Toppings gewoon op bordjes of kommetjes doen, zodat je gasten hun eigen Hot Dogs kunnen samenstellen.
Hiervoor heb je nodig:
- Buns
- Worstjes naar keuze
- Whisky mosterd
- Augurkjes
- Rode ui, fijngesnipperd
- Peterseliebladjes
- Belegen kaas (bv. kruidige Cheddar)
- Pottkorn speciale popcorn
Grill de worstjes op een matig vuur, of braad in een pan. Snij de buns open en bestrooi met belegen kaas. Leg de worstjes erop en vervolgens de Toppings. Doe er tenslotte nog de Whisky mosterd en popcorn op.
Et voilร โ je Hot Dog is klaar!
Vind je onze post leuk BBQ en Hot Dog net even anders ? Deel het dan met je vrienden op Pinterest! ๐