Nadine van Die Glรผcklichmacherei heeft ons enkele dagen geleden haar recept voor de beste chocomelk ter wereld gegeven. Vandaag is ze nogmaals bij ons met wat lekkers om bij de chocomelk te snoepen…
Kaneelschuimpjes
Ben je ook al helemaal in Kerststemming? Perfect. De countdown loopt namelijk verder, en er valt nog zoveel te doen! Maar ik kijk zeker uit naar Kerst. Dit jaar heb ik eindelijk het gevoel dat ik op tijd begonnen ben met de voorbereidingen. Gelukkig zijn deze kaneelschuimpjes gemakkelijk snel zelf te maken. Ze smaken alvast heel Kerstelijk, zien er leuk uit, en zijn dan ook leuke cadeautjes om aan je gasten te geven.
Ingrediรซnten
- 2ย eiwitten (weeg de hoeveelheid)
- dubbel zoveel suiker
- 2-3 koffielepels kaneel
- chocoladeglazuur
Bereiding
De oven voorverwarmen op 200ยฐC.
Het eiwit (al dan niet met behulp van een keukenrobot) stijf kloppen. De suiker op een met bakpapier beklede bakplaat doen en ongeveer 5 minuutjes opwarmen in de oven.
De temperatuur van de oven terugschroeven naar 100ยฐC.
De suiker met het eiwit doen en nog een 6 tot 7 minuten verder opkloppen, tot de suiker helemaal opgelost is. Een spuitzak met -mond klaarmaken (ik gebruik een spuitmond in stervorm), en kleine schuimpjes op het bakpapier spuiten en met kaneel bestrooien. De schuimpjes ongeveer 1 uur (of tot je ze zonder problemen van het bakpapier kan halen) in de oven bakken.
Het onderste van de afgekoelde schuimpjes in chocoladeglazuur dompelen en weer laten afkoelen op het bakpapier.
Natuurlijk kan je ook nog andere kruiden gebruiken in plaats van kaneel!
Door Nadine van Die Glรผcklichmacherei
Nog op zoek naar een leuk Kerstcadeau voor een keukenprins, foodie of zoetebek? Neem dan eens een kijkje bij onze bakcadeautjes! Hier vind je alvast een voorsmaakje:
Psssst, wil je meer Kersttips zien? Volg ons dan op Bloglovin’!
Follow